...

Vliegveld Tenerife

Tips voor vliegen naar Tenerife

Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden als je met het vliegtuig naar Tenerife gaat. De ligging, de afstand tot verschillende steden, welke luchtvaartmaatschappijen er vliegen, hoeveel een taxi kost en of je er eventueel een auto kunt huren (dit kan ook online)

De ligging van het vliegveld

Zoals je aan de naam kunt horen ligt de Tenerife south Airport in het zuiden van Tenerife, het grootste eiland van de Canarische eilanden. In het noorden ligt de Tenerife north Airport maar deze heeft veel minder internationale verbindingen. Het vliegveld in het zuiden bestaat uit één landingsbaan en uit één terminal, je zult de weg dus niet snel kwijtraken. De luchthaven Tenerife Zuid ligt op 60 kilometer van Santa Cruz de Tenerife en op 10 minuten van Playa de las Américas en Los Cristianos als je met de auto reist. De terminal biedt verschillende diensten, van informatiebalies over vluchten en de luchthaven zelf. Je vindt er echter ook verbindingen tot verschillende vormen van vervoer, zoals bussen, taxi’s en autoverhuur.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen er naar South Tenerife Airport

  • Brussels Airlines
  • Corondon Airlines
  • Easy Jet
  • Lufthansa
  • Ryanair
  • Transavia
  • TUI fly Nederland en België
  • Eurowings

Voor alle luchtvaartmaatschappijen verwijzen wij u naar de officiële website van het vliegveld. Op onze site vind je alle hotels en vliegtickets op en naar Tenerife.

Hoe kom je van het vliegveld naar Santa Cruz de Tenerife, Los Cristianos, Playa de las Américas of Costa Adeje?

Een belangrijk aspect is hoe je van het vliegveld naar jouw desbetreffende hotel of stad reist. Je kunt reizen met het openbaar vervoer, een taxi of je kunt een auto huren op het vliegveld. Santa Cruz de Tenerife ligt zo’n 60 kilometer van het vliegveld af. Los Cristianos, Playa de las Américas en Costa Adeje liggen zo’n 15 kilometer van het vliegveld af.

Openbaar vervoer: Als je met het openbaar vervoer naar een van de bovenstaande steden wil moet je buslijn 111 of 40 nemen. Buslijn 111 vertrekt om het half uur en komt langs de halte Intercambiador Santa Cruz (Santa Cruz de Tenerife). Een kaartje voor deze buslijn kost ongeveer €9,00, Dit komt omdat het 55 minuten duurt voordat je in Santa Cruz aankomt. Met buslijn 40 kun je naar Los Cristianos en Costa Adeje, de kosten van de kaartjes voor deze reis ligt rond de €4,00 en de reisduur duurt niet langer dan 25 minuten. Als laatste kun je ook de bus nemen naar Playa de las Américas, Als je naar deze stad reist neem je ook buslijn 111 en stap je uit bij de bushalte Magma conference centre. Een kaartje voor een enkele reis kost ongeveer €4,00 en de reis zal ongeveer 25 minuten duren.

Taxi: De taxi’s op Tenerife zijn een stuk duurder dan het openbaar vervoer. Een enkele reis naar Santa Cruz de Tenerife kost al snel €80,00. Een enkele reis naar Los Cristianos, Playa de las Américas of Costa Adeje kost €25,00. Wat een betere optie biedt is het regelen van een taxi vooraf. Dit kun je betrouwbaar doen via TaxiTender, een taxibedrijf met goede reviews en betrouwbaar personeel. De taxichauffeur zal klaarstaan op het vliegveld met een bordje met de naam die jij opgeeft. Vervolgens brengt hij jou naar elke locatie die jij vooraf hebt geboekt.

Auto huren: Bekijk hier onze auto huren pagina voor meer informatie.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.