Markten Tenerife

Voor ieder wat wils

Je vindt op Tenerife enorm veel gevarieerde straatmarkten, van typische wekelijkse voedselmarkten tot rommelmarkten die voorwerpen van elke vorm en grootte verkopen. Omdat het een van de belangrijkste attracties van het eiland is maakt het zich zo divers dat je handelswaren van waar dan ook ter wereld kan kopen. Europa, Afrika of Amerika, je vind er van alles. 

Alcala markt

Maandag van 9 uur 's ochtends tot 2 uur 's middags. In Plaza del Llano, Alcala

Los Cristianos markt

Donderdag en zondag van 9 uur 's ochtends tot 2 uur 's middags. Avenida Juan Carlos 38650, Los Cristianos

Costa Adeje markt

Dinsdag en zondag van 9 uur 's ochtends tot 2 uur 's middags. Avenida de Bruselas, Costa Adeje

Adeje's Farmer markt

Woensdag van 15:00 tot 19:00 en in het weekend van 08:00 tot 13:30. Calle Archajara 38670, Costa Adeje

El Medano markt

Woensdag van 08:00 tot 13:00 voor eten en drinken in Plaza El Medano en op zaterdag in Plaza van 09:00 tot 14:00

Playa San Juan markt

Woensdag van 09:00 tot 14:00. Een markt met allerlei koopwaren van kleding tot vers fruit. In Playa San Juan.

Golf der Sur markt

Vrijdag van 09:00 tot 14:00 met allerlei koopwaar. Op het plein Avenida del Atlàntico.

Los Abrigos markt

Dinsdag van 18:00 tot 21:00. Op het plein Avenida Maritima. De eerste markt van de Tenerife die opent in de avond.

Puerto de la Cruz markt

Woensdag en zaterdag van 09:00 tot 14:00. Op het plein Avenida Blas Perez Gonzalez, Puerto de la Cruz

Interactieve kaart markten Tenerife

Markten op Tenerife

Tijdens een verblijf op Tenerife zoek je uiteraard naar leuke markten waar je heerlijk rond kunt snuffelen in de Spaanse zon. Op deze markten worden vaak streekproducten, kleding en souvenirs verkocht. Hierboven vind je alle populaire markten waar veel van genoemde producten worden verkocht. Opvallend zijn vooral de kleurrijke groenten en vruchten die vers op het eiland worden geoogst. Sluit je ogen en geniet van deze heerlijke, sterke geuren die het eiland kenmerkt. De markten, waar de producten door de lokale bevolking verkocht worden, zijn een echte trekpleister van het eiland. De markten zijn een tropische combinatie van vriendelijke mensen en kwalitatieve producten.

Winkelen op Tenerife

Zoals op elke tropische bestemming heeft Tenerife ook winkelcentra. Op het eiland zijn 3 winkelcentra met elk zijn eigen karakter. Toch hebben ze allemaal iets gemeen, het is namelijk zo dat ieder winkelcentrum scherpe deals hanteert als je het vergelijkt met Nederland.

Winkelcentrum AlCampo

In 2002 opende het winkelcentrum “AlCampo” zijn grootste commerciële gebied op de Canarische Eilanden in La Orotava, Tenerife. De hypermarkt La Orotava heeft een verkoopruimte van 7.500 vierkante meter op één verdieping; Het heeft 42 uitgangsboxen en 2.500 karren en haar klanten zullen profiteren van alle diensten van het winkelcentrum. Deze keten van winkelcentra heeft drie hypermarkten op de Canarische Eilanden, met een oppervlakte gewijd aan de verkoopoppervlakte van 31.200 vierkante meter, waar 1.300 mensen werken!

Winkelcentrum Corte Ingles

Dit winkelcentrum is zeker een van de grootste en meest historische van Tenerife, in zijn geschiedenis ontleent El Corte Inglés zijn naam aan een kleine kleermakerswinkel. In 1935 kocht Ramón Areces Rodríguez, ondersteund door zijn oom César Rodríguez, de kleermaker, waarmee hij zijn onderneming begon. Tegenwoordig heeft deze groep die nu in heel Spanje en alles wat daarbuiten aanwezig is overgenomen. Tegenwoordig heeft dit winkelcentrum in Santa Cruz bijna 100 winkels op 9 verdiepingen, een grote gratis ondergrondse parkeergarage en een enorm terras met een spectaculair uitzicht.

Winkelcentrum Siam Mall

Dit winkelcentrum is een van de meest recente als een constructie en we vinden het in het zuiden van Tenerife in het centrum van het toeristische gebied direct naast het waterpark. Het heeft een van de meest complete commerciële aanbiedingen op de Canarische Eilanden en is 365 dagen per jaar geopend. Je vindt hier meer dan 70 winkels gewijd aan mode, entertainment en catering, allemaal perfect geïntegreerd in één enkele buitenruimte. Mango, Oysho, Timberland, Zadar, Zara Home, Massimo Dutti, Sphere, Guess zijn slechts enkele van de succesvolle merken die in het centrum vertegenwoordigd zijn. Uiteraard heeft het een grote gratis parkeerplaats, een supermarkt en een ruimte gewijd aan het vermaak van uw kinderen. De catering ontbreekt zeker niet, sterker nog, je vindt restaurants en fastfood op alle verdiepingen.

Handige links