Puerto De La Cruz

Het vissersplaatsje van Tenerife

Heerlijk wandelen langs het strand of door de smalle straatjes van het centrum, dat is genieten in het eeuwenoude badplaatsje Puerto De La Cruz. In het centrum kun je kiezen uit meerdere wandelroutes langs muurschilderingen in verschillende stijlen, met verschillende technieken en over diverse thema’s. Door deze wandeling kom je meer te weten over de historie van Tenerife en zul je de mooiste plekjes van het eiland.

fontijn puerto de la cruz
Tenerife kust puerto de la cruz
puerto de la cruz

Playa Jardin Tenerife

Het strand Playa Jardin is een prachtige badplaats voor gezinnen met jonge kinderen, senioren en jonge stelletjes. Het strand ontvangt jaarlijks allerlei soorten doelgroepen die zich prima kunnen vermaken op het strand. De badplaats valt erg op om zijn zwarte zand, dit komt doordat Tenerife van oorsprong vulkanisch is. Ben je niet zo gek op het strand of houd je niet van het zwarte zand? Dan kun je altijd nog naar Lago Martíanez, een zwembadparadijs aan de rand van de zee. Het is een ruim opgezet zwembadparadijs met veel faciliteiten voor kinderen. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om bij het resort waar je verblijft te gaan zwemmen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Neem samen met de kids een bezoekje aan de dieren- en tuinpark Loro Parque. In deze dierentuin vind je allerlei dier en plantsoorten. In het begin focuste het park zich voornamelijk op papagaaien maar in de loop der jaren heeft het park meerdere zeedieren verzameld. Het park beschikt nu onder andere over orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen. Het park is gaandeweg van 1,3 hectare naar 13,5 hectare gegroeid. Loro Parque beschikt over de langste aquarium tunnel van Europa. Ook bevat het park het grootste dolfijnenshow-aquarium. Tot slot beheert het park het grootste pinguïn-binnenverblijf ter wereld. Genoeg redenen om er een dagje uit te plannen naar deze prachtige dierentuin.
Voor diegene die niet houden van een dierentuin of gewoonweg iets anders willen zijn er nog veel meer activiteiten in Puerto De La Cruz. Zo kun je gaan wandelen in het Parque Taoro, een prachtig park wat beschikt over watervallen, tropische bomen en goed aangelegde wandelpaden. Het Parque Taoro, is met zijn 10 hectare het grootste van Puerto De La Cruz en omvat een prachtige uitzicht. Er is zelfs een gratis fontein voor de viervoetige bezoekers. Verharde wandelpaden die geschikt zijn voor rolstoelen lopen langs de hoofdstraat van Parque Taoro.

Het centrum

Het centrum van dit vissersplaatsje beschikt over gezellige smalle straatjes waar je elke paar meter winkels tegenkomt die allerlei verschillende producten verkopen. Van horloges tot tasjes, alles is te koop in het centrum van Puerto De La Cruz. Ook zal je er veel straatartiesten tegenkomen. De ene zal je vermaken met een muziekinstrument terwijl je bij de ander kunt gaan zitten en zal je getekend worden als een grappig stripfiguur. Ook kun je gezellig wat eten of drinken op de gezellige terrasjes van het centrum. Op het terras kun je heerlijk genieten van een tropische cocktail en de Spaanse zon. De terrasjes in het centrum worden veelal afgewisseld met winkels en opvallend veel ijssalons. 

Vakantie naar Puerto de la Cruz

Mensen kiezen vaak bewust voor Puerto De La Cruz als bestemming voor een vakantie naar Tenerife. Het zijn veelal toeristen die veel in de buitenlucht zijn en niet op het resort willen relaxen. Aan deze kant van het eiland is het groener, minder toeristisch en tijdens de warmste maanden net wat aangenamer voor toeristen die niet houden van hitte. Puerto De La Cruz is een complete badplaats die over veel faciliteiten beschikken. Daarnaast kun je van hieruit leuke activiteiten ondernemen. Er liggen prachtige dorpen in de omgeving van Puerto De La Cruz, Playa de las Teresitas (het mooiste strand van Tenerife) is niet zo ver reizen vanuit het centrum van de stad.

Voor de kids

Het bezoek aan Puerto De La Cruz start met een overweldigend uitzicht op de gehele stad als je vanaf de Teide aan komt rijden. Met kinderen kun je een heerlijke wandeling maken door het centrum. Hier is namelijk minder druk als het gaat om toerisme. De sfeer in de stad is zeer aangenaam en ook zijn er straatartiesten die de kinderen kunnen vermaken. Verder kun je gezellig met de kids naar het strand om daar heerlijk te relaxen. Verdere activiteiten in Puerto De La Cruz vind je hieronder.

Overige activiteiten met kinderen

Contact

  • Telefoon (+34) 922 237 521
  • comunicacion@webtenerife.com

Handige links