Het eiland

Prachtige natuur en heerlijk genieten

Tenerife is het middelste eiland van de 7 Canarische eilanden, met zijn 2354 km2 de grootste van deze vulkanische eiland-archipel. Op het eiland bevinden zich prachtige hotels en appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Maar aan welke kant van het eiland ligt nou datgeen wat jou het meeste aanspreekt? We zetten het hieronder voor jou op een rijtje. 

El Teide Tenerife
Tenerife zee
siam park

Noord-Tenerife

Het noorden van Tenerife is veelal opgebouwd met prachtige natuur. Hier vind je stranden gemaakt van vulkanisch zwart zand en door lava gevormde kustlijnen. Er liggen tal van wandelroutes die je tussen de bergen en natuur door lijden. 
Ben je opzoek naar een kant waar je heerlijk kunt relaxen en kunt genieten van de zon? Dan kun je beter niet kiezen voor het noorden van Tenerife. Je kunt dan beter kiezen voor het zuiden, deze kant is gemaakt voor de toerist. Kom je voor rust en niet al te veel toerisme, kies dan voor het noorden waar je heerlijk kunt genieten van de natuur en prachtige stranden.

Oost-Tenerife

Aan de noord-oost kant van het eiland ligt Santa cruz de Tenerife samen met het enige vliegveld. De stad is gemaakt voor toerisme, op elke hoek vind je wel een hotel of een gezellig restaurantje waar je heerlijk kunt genieten van de Spaanse keuken. Verder vind je aan de oostkant meerdere kleine stadjes die allemaal beschikken over een authentiek haventje waar je elke dag vissers heen en weer ziet varen met verse vis. Naast de haventjes vind je er ook meerdere gele stranden waar je kunt genieten van de Spaanse zon onder het genot van een drankje die je kunt kopen bij een van de foodtrucks die veelal etenswaar verkopen op het strand.

All-inclusive hotels Tenerife

Zuid-Tenerife

Het zuiden van Tenerife staat bekend om zijn geweldige zandstranden die je over de hele kustlijn kunt vinden. Het klimaat van het zuiden zorgt ervoor dat het het hele jaar lekker warm is. In de wintermaanden is het vaak tussen de 18 en 20 graden, de rest van het jaar is het meestal 23°C +. Verder worden de centra van de steden gevormd door gezellige restaurantjes en culturele winkeltjes. Een populaire stad onder de toeristen is Costa Adeje, de stad wordt gesierd door zijn luxe hotels en walvis- en dolfijnenkolonies die je kunt spotten op zee als je kiest om mee te gaan met een van de tours. Als je met kinderen naar Tenerife komt is het ook een optie om naar het Aquapark te gaan waar je tevens ook dolfijnen kunt spotten.

West-Tenerife

Op dit gedeelte van Tenerife kom je meerdere gezellige plaatjes tegen zoals: Masca, Puerto de la Cruz, Garachico etc. Ook vind je hier een zeer divers landschap, je komt hier langs spectaculaire kloven, authentieke stadjes, stranden bestaand uit vulkanisch zand en meer. Verder is het aan deze kant van het eiland een stuk minder toeristisch en is het een prachtige plek voor mensen die van wandelen houden.

Handige links