...

Los Cristianos

Accommodaties in Los Cristianos

Gezellige boulevard vol palmbomen

Als je niet van drukte houdt is Los Cristianos de place to be. Langs de boulevard ligt het prachtige Playa de las Vistas zandstrand wat veel toeristen aantrekt. Door zijn oppervlakte is er genoeg ruimte voor iedereen op het strand. Ben je klaar met zonnen? Ga dan gezellig een drankje doen op een van de terrasjes op de boulevard.

appartementen tenerife
zeeschildpad snorkelen
los cristianos cordoba

Playa de las Vista

Het strand van Los Cristianos dankt haar populariteit aan het enorme zandstrand dat langs een groot deel van de plaats ligt. Op het strand is het heerlijke vertoeven en kunnen kinderen zich vermaken op het strand en in de zee. Op het strand kun je bedjes en parasols huren voor een paar euro. Ook staan er foodtrucks waar je eten en drinken kunt halen. Het strand van Los Cristianos is perfect voor gezinnen aangezien de prijzen voor het huren van strandartikelen en eten/drinken erg goedkoop is.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Iets wat je zeker niet kunt missen voor iedereen die graag dieren ziet is het Monkey Park. De naam zegt het al, het is een apenpark. Tijdens een wandeling door deze tropische dierentuin kun je ook de aapjes voeren. Bij de ingang van de dierentuin kun je voor €3,00 een bakje voer kopen. Het is dus geweldig voor families met kleine kinderen om in aanraking te komen met deze prachtige dieren. Toch beschikt de dierentuin niet alleen over aapjes. Er is ook een serpentarium waar vele exotische vogels zoals ara’s en kaketoes leven. Ook ligt er een poel in de dierentuin waar krokodillen en schildpadden zwemmen. Met een bruggetje kun je over deze poel heen lopen.
Om echt een unieke ervaring te beleven moet een tocht maken op zee. Dit kun je doen op een boot, maar ook door middel van een kajak. Met deze kajak ga je onder begeleiding van een gids naar de kliffen van Guaza. Deze kliffen beschikken over enorme biodiversiteit. Onderweg naar deze kliffen zal je al het een en ander tegenkomen qua zeeleven. Eenmaal aangekomen bij de kliffen is het genieten geblazen. Vanuit je kajak genieten van het uitzicht en het zeeleven. Nadat je hebt gekajakt neem je een pauze aan een van de strandjes. Vanuit hier ga je snorkelen met je gids om het zeeleven van dichtbij te bekijken. Bij afsluiting van de tour is er de gelegenheid om foto’s te maken met de kliffen of de verbazingwekkende grot.

Activiteiten Los Cristianos

Het centrum

Men omschrijft het centrum van Los Cristianos als rustig en geschikt voor gezinnen. Tevens beschikt het stadje over een prachtig winkelcentrum, het Vistasur Shopping Centre. Hier worden veelal souvenirs en specialiteiten uit de streek verkocht. Je kunt er heerlijk eten of wat drinken op een van de terrassen, in het midden van het winkelcentrum staat een prachtige fontein. Verder bestaat het centrum veelal uit hotels en gezellige winkelstraatjes. Op elke hoek van de straat vind je wel een leuk winkeltje of een heerlijke ijssalon.

Vakantie naar Los Cristianos

Los Cristianos vormt samen met de plaatsjes Costa Adeje en Playa de las Americas het toeristische centrum van Tenerife. De historische plekken van Los Cristianos zorgen er toch wel voor dat het plaatsje zich onderscheidt tot anderen. Het is de perfecte vakantiebestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Vanaf 11/12 uur is het al tamelijk rustig in het centrum en buitengebieden. Wat leuk is om naar te kijken zijn de lokale vissers die elke dag aan het eind van de middag terugkomen van zee. Aan de haven laden ze de vis uit en maken ze deze klaar voor verkoop. Deze haven is ook het vertrekpunt voor veerboten naar andere Canarische eilanden zoals La Gomera, La Palma en El Hierro.

Voor de kids

Met zijn 2 stranden aan de Atlantische Oceaan is Los Cristianos een uiterst betaalbare vakantiebestemming voor gezinnen. Als een van de oudste badplaatsen van Tenerife heeft het geweldige bezienswaardigheden en activiteiten. Met de kids kun je winkelen aan de boulevard, dolfijnen spotten op zee of heerlijk genieten aan het strand. De 2 stranden van Los Cristianos zijn zo uitgestrekt dat er genoeg ruimte is voor elk gezin.

Overige activiteiten met kinderen

Contact

  • Telefoon (+34) 922 237 521
  • comunicacion@webtenerife.com

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.