Reisinformatie Tenerife

Alle info op één plek

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt als je op vakantie gaat naar Tenerife. We vertellen je van alles over het klimaat, vervoer en bijzondere plekjes op het eiland. 

Het klimaat van Tenerife

Het klimaat van een vakantieoord is bepalend voor toeristen of ze een vakantie boeken of niet. Bij veel badplaatsen en eilanden kan het weer van het een op het andere moment extreem omslaan. Dit is bij Tenerife zeer zeker niet het geval. De gemiddelde minimumtemperatuur van het eiland ligt namelijk rond de 20°C terwijl de gemiddelde maximumtemperatuur vaak boven de 30°C komt. Om noodweer hoef je je op Tenerife geen zorgen te maken, dit komt maar zelden voor.  Het aantal zonuren op Tenerife ligt rond de 8 uur zon per dag. In de zomer liggen de zonuren zelfs rond de 11 uur. Je kunt dus met een gerust hart naar Tenerife in de zomer, om het weer hoef je je geen zorgen te maken.

Vervoer naar en op Tenerife

De vliegtijd van verschillende vliegvelden in Nederland naar Tenerife bedraagt ongeveer 5 uur en de afstand hierbij is 4.000 km. De wegen op Tenerife zijn goed en duidelijk aangegeven. Door de goede wegen kun je er vrijuit fietsen maar let op, de bevolking van Tenerife heeft zo zijn eigen manier van autorijden, let dus altijd goed op tijdens het oversteken van autowegen. Op de verkrijgbare fietskaarten zijn deze fietspaden duidelijk aangegeven. Neem je de taxi, vraag altijd eerst naar de prijs voordat je instapt. Verder zijn alle autoroutes op het eiland vaak wat smaller dan in Nederland. Op het eiland is het dus goed uitkijken voor andere weggebruikers.

Reisaanbod en reistijden

Op onze accommodaties pagina kun je kiezen tussen verschillende aanbieders die allen hun eigen soorten verblijven aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld bij TUI prachtige all-inclusive of adults only hotels boeken. Terwijl je bij Interhome de beste appartementen en villa’s kunt vinden. Ook zijn alle reisorganisaties op onze site zeer betrouwbaar en scoren de vakanties die zij aanbieden vaak hoge reviews op sites als Trustpilot en Tripadvisor. Heb je je vakantie gevonden, kijk dan snel op onze andere pagina’s waar wij autoverhuur en excursies aanbieden op en naar Tenerife zodat jij dit zelf niet meer hoeft te doen. 

De mooiste kant van Tenerife

Op Tenerife zijn er prachtige plekken met ieder zijn eigen stranden, hotels en centrums. Toch is het zuiden de mooiste kant van het eiland, met steden zoals Costa Adeje, Los Cristianos en El Medáno. In het zuiden vind je ook prachtige hotels die zich richten op gezinnen met kinderen tot aan ouderen die houden van rust en kiezen voor een adults-only hotels. De stranden in het zuiden zijn ook prachtig en helemaal ingesteld op het toerisme op Tenerife. De populairste stranden zijn: Playa El Duque, Playa La Pinta en Playa La Troya; op deze stranden vind je gezellige strandtentjes waar je een drankje kunt doen maar er staan ook foodtrucks en andere kraampjes waar je parasols en stoeltjes kunt huren voor ongeveer € 3,-.

Handige links