Los Gigantes

Kenmerkend om zijn reusachtige rotsformatie

De naam zegt het al, Los Gigantes (de Giganten) staat bekend om zijn imposante rotsen welke ten noorden van de stad liggen. Deze rotsformatie komt tot wel 800 meter boven de zeespiegel, zeker een kijkje waard! Verder zijn er tal van restaurants langs de boulevard en ligt er tussen de haven en de grote rotsen een klein lavastrand.

los gigantes strand
los gigantes centrum
Rotsen Tenerife

Klein lavastrand

Los Gigantes beschikt over een klein en knus lavastrand. Het heeft een lengte van ongeveer 100 meter en heeft fijn en donker lavazand. Het water is relatief ondiep en perfect voor kinderen. Aan de boulevard van dit strand staan een aantal restaurantjes waar je heerlijk wat kunt eten en drinken. Op de haven naast dit strand heb je de mogelijkheid om jetski’s, kajaks en verschillende boten te huren. Op het strand kun je ook parasols en ligbedden huren, andere faciliteiten zijn toiletten, kleedruimtes en douches.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Een prachtige activiteit en bezienswaardigheid in Los Gigantes is het walvis spotten. Tijdens deze tour kun je romantisch genieten van vergezichten op de imposante rotsen en exotische dieren in de zee. De tour is inclusief zwemmen, snorkelen, heerlijke wijn, vers fruit en broodjes. Deze walvistour is ook op een privé boot te boeken. Hierbij heb je de hele boot voor jou alleen met al het personeel inbegrepen. De kosten van de tour zijn vanaf € 65,00 p.p.

Handige links