Costa Adeje

Populaire badplaats

De ontwikkeling van Costa Adeje begon eind jaren zestig aan de zuidwestkust van Tenerife. De stad grenst in het zuiden aan het toeristische bolwerk Playa de las Américas. In Costa Adeje zijn er overwegend 4- en 5-sterrenhotels die er verzorgd uitzien en de meer veeleisende toeristen tevreden kunnen stellen. Deze komen uit heel Europa: menukaarten in restaurants worden vaak in 10 verschillende talen gedrukt.

costa adeje kabelbaan
costa adeje

Prachtige stranden

Costa Adeje beschikt over 3 stranden: Playa del Duque, Playa Fañabé en Playa la Pinta. Elk strand heeft zo zijn onderscheidende eigenschappen. Playa Fañabé is bijvoorbeeld het grootste strand van de 3. Met zijn lengte van 1 kilometer en relatief ondiep water is het altijd gezellig op dit strand. Houd je meer van rust dan is Playa del Duque iets voor jou. Dit is een gemiddeld strand met alle faciliteiten zoals parasols en ligbedden. Ga je met kinderen naar Costa Adeje? Dan is Playa la Pinta een echte aanrader. Het kleinste strand van alle 3 maar het beschikt wel over leuke en uitdagende speeltoestellen in het water.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Nadat je hebt gerelaxed op het strand wordt het tijd om Costa Adeje te gaan ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld naar Barranco del Infierno, een prachtig natuurgebied inclusief een wandelroute tussen de bergen van Tenerife. Tijdens deze wandeling kom je langs prachtige uitzichten en geweldige natuurwonderen. De wandeling is 6.6 kilometer lang waarbij goed schoeisel van belang is. 

Verder beschikt Costa Adeje over een prachtig winkelcentrum, Centro Comercial Plaza del Duque. In tegenstelling van andere winkelcentra verkoopt dit centrum topmerken met een redelijk prijskaartje. Verder bevinden zich ook genoeg kleinere winkeltjes die souvenirtjes en dergelijke verkopen. Het personeel is erg vriendelijk en het centrum heeft een centrale ligging.

Ten slotte biedt Costa Adeje ook veel wateractiviteiten aan net zoals vele andere steden op Tenerife. Je kunt er snorkelen, boottochten maken en zelfs een luxe privézeilboot huren waarop alles tot in de puntjes is geregeld.

Vakantie naar Costa Adeje

Costa Adeje vormt samen met de plaatsen Los Cristianos en Playa de las Americas het toeristische centrum van het eiland. In het centrum van deze stad zul je veelal hotels, winkeltjes en restaurantjes tegenkomen. Op elke hoek van het centrum zul je weer iets anders zien. Dit maakt het centrum zeer knus en aangenaam. 

Contact

  • Telefoon (+34) 922 237 521
  • comunicacion@webtenerife.com